lördag 2 februari 2013

Åstorp - FCH3 4-3

Första lördagen i februari och dagen till ära fick jag det roliga uppdraget att referera dagens match mellan Å/K IBS P12 och FCH 3.
Första perioden inleds övertygande av Å/K, som direkt från start tar tag i spelet och ser till att en stor del av detta pågår på FCH’s planhalva under de första minuterna av matchen. Trots flera bra möjligheter för Å/K att göra första målet, så är det FCH som knycker åt sig bollen och lyckas kontra in ledningsmålet bakom Eddie efter knappt fem minuters spel. Efter detta är det återigen Å/K som har kommandot och låter inte FCH komma till något vassare avslut. Perioden slutar 0-1, men någon större oro finns det inte. Å/K är spelmässigt det bättre laget och det handlar mest om att få lite skärpa i avslutet, så kommer det att ”rätta till” sig.

Andra perioden inleds som den första, nästan identiskt, för Å/K pressar på framåt och spelar runt, men målet görs i Åstorpsburen.  Återigen är det ett kontringsmål, som kommer när Å/K har haft spelövertag i nästan fem minuter. Nu knöt nog en del av killarna näven och tänkte att nu så… för efter detta blev pressen mot FCH-målet större och större, för att sedan äntligen ge utdelning.
10.32 in i andra perioden rasslar det till, när Adam Pt. drar iväg ett kraftfullt och välplacerat skott.  Bara halvminuten senare är det dags igen, en hård press framför FCH-målet ger Krenar läge att peta in kvitteringsbollen. Härligt att få göra mål i sin första match så klart! 3-2 kommer ytterligare en halv minut senare, då Ludde drar iväg ett skott från vänsterkanten som letar sig in mellan målvaktens ben och stolpen.  Killarna jobbar på bra och det ger resultat!
Efter att det varit relativt stort spelövertag för Å/K, så börjar FCH nu att få ordning på sitt spel och man kommer till fler avslut, men Samuel är med på noterna och låter inget passera mellan stolparna.
Tredje perioden hinner inte ens bli en minut gammal innan Å/K ökar på sin ledning. Kapten Johan tar hand om bollen och beger sig ut på en räd över hela planen, för att avsluta med att hänga in 4-2 målet. FCH svarar med att öka sin press framåt och bollen dansar runt vid mållinjen, men laget lyckas hålla rent, om än med lite möda.  Efter 2.29 drabbas Å/K av en utvisning då man är för många på plan och FCH får möjligheten att spela powerplay, men frågan är om inte Å/K var laget som hade flest chanser till mål just den här gången. Powerplayet ger ändå FCH-killarna lite nytt bränsle och de spelar bättre och bättre. Då vill inte Å/K vara sämre utan ökar tempot lite till och lyckas många gånger komma till fina lägen, men får inte till avsluten riktigt. Med knappt två minuter kvar av perioden, så reducerar FCH på ett frislag, som, trots tät mur, letar sig in bakom Samuel.
När det är mindre än en minut kvar tar FCH time out och väljer att gå stenhårt för kvittering, då man tar ut målvakten för att spela 6-5. Trots övertag i antal spelare, så blir det inget riktigt farligt läge.  Å/K spelar lugnt och behärskat och håller sin ledning fram till slutsignalen.
Det var verkligen roligt att se de här killarna spela innebandy! Här finns det spelförståelse, spelglädje och massor av talang!  Ledarna rullar runt på alla sina spelare och det syns att de har kul tillsammans!
Grattis till dagens seger spelare och ledare!