söndag 29 september 2013

Seger mot FCH i premiären!

Då var det äntligen dags för första matchen i en för oss ny serie. Vi kunde kanske fått en lättare start än FCH i första matchen. Killarna kör i gång uppvärmningen i sina nya uppvärmningströjor, snyggt! Men det ser lite ofokuserat ut och de flesta tittar på hur det går för FCH:s uppvärmning, hur ska detta gå? Vi tänker börja matchen med tre hela femmor och se hur vi klarar det. Efter en sista samling i omklädningsrummet börjar alla vakna till. Nu kör vi.
Det börjar lite nervöst från båda lagen och redan efter 6:11 in i matchen gör FCH 0-1. Åstorp verkar vakna till  lite efter det och Andreas kämpar in 1-1 efter 9:27. Men FCH ligger på och sätter 1-2 efter 9:46 och vi kämpar på i uppförsbacke igen. Efter det råkar FCH ut för tre utvisningar i följd. Vi gör inga mål tyvärr men direkt efter deras tredje utvisning sätter Adam Pettersson snyggt 2-2. Nu vaknar Åstorp till och tar över spelet: 14:46 in i andra sätter Andreas sitt andra mål för dagen utan assist!
Period 3. Vi låter en femma vila för att få upp farten och pressa FCH hårdare. Det går så där...2:02 gör FCH 3-3 men sen lossnar det för oss, vi kämpar och pressar FCH högt upp och det ger resultat. 4.31 gör Axel 4-3 efter en snygg framspelning av William J. Jonte ville inte vara sämre, 6:19 gör han 5-3 och allt verkar lugnt. Men nu drar vi på oss två stycken utvisningar i rad. Men det visar sig återigen att vårt boxplay fungerar bra, men vi orkar inte hela vägen 13:54 reducerar FCH igen 5-4 och FCH tar timeout. Men det skulle de inte gjort för nu piggnade Adam Pettersson till som spelat mycket i denna perioden, och tar bollen och frispelar Wille G. som säkert sätter 6-4 och säsongens första match slutar med seger till ÅKIBS!
Det är mycket kul som tränare att se att ni följer vår spelplan från början till slut. Vi hoppas även att ni som fick vila i sista perioden är nöjda med er insats i dag för vi tränare är imponerade på det sätt ni genomför de två perioder ni spelade Nu var vår taktik att gå ner på två femmor redan klar innan matchen startade, och det gäller även i framtiden att alla alltid gör sitt yttersta på träningar och matcher nu när vi har den "lyxen" att ha så många spelare att välja på.Båda våra två målvakter spelar stabilt i dag även där känns det tryggt att ha två att välja på.
Vi tackar FCH för en välspelad match och önskar dem lycka till i serien.