söndag 16 mars 2014

Åstorp/Kvidinge IBS - Perstorp IBK 9-0 (3-0, 3-0, 3-0)

Lördagsmatch mot Perstorps krigare och revansch att hoppas på efter oavgjort förra matchen med 6-6!

Med tanke på tabelläget var det bara 3 poäng som skulle hämtas i hemmaborgen!

Vi har tagit ut en full trupp till matchen, 18 utespelare och 2 målvakter med en intressant debut för Andre S.
Det är skönt med en stor trupp för det visar sig att vi har lite skavanker och halsont på några spelare inför matchstart!

Period 1
Våra killar drar upp ett fint tempo redan från start och alla tre kedjorna har målchanser i sina första byten och efter 4.18 smäller det första gången!
Vi får ett frislag 3 meter in på Perstorps planhalva, Wille uppfattar snabbt att Johan sökt position en bit in i mitten och slår snabbt bollen in i slottet. Johan skjuter direkt ett inte så hårt, men desto mer välplacerat skott invid stolpen.
Målvakten hinner inte med i sidledsförflyttningen och 1-0 är ett faktum på ett bra och enkelt frislag!
Vi trummar på och dominerar totalt spelet på plan med många fina uppspel men det dröjer till 11.08 innan vi gör nästa mål.
Adam Pettersson får ett frislag till vänster om målet och slår på ett överraskande direktskott som målvakten inte får kontroll på, då dyker Jonte upp och slår enkelt in returen till 2-0.
Innan första är över har vi ännu en gång utnyttjat ett frislag. Benny tar frislaget nere i högra krysset, hittar Eddie i backposition som resolut tar ett par steg in i banan och stänker dit den otagbart för målvakten 3-0!

Period 2
I andra kör vi på med samma snabba spel som i första med lite ändringar i laget... Andre  har visat på träningar att han är redo för spel och nu får han göra debut på hemmaplan.
Andre visar direkt att han är redo för uppgiften och har flera fina lägen och en spelförståelse och kämpaglöd som lovar mer! bra spelat Andre!
Efter 8 minuter går Oskar på genombrott i slottet och får till ett bra skott som smiter utanför målvaktens högra stolpe, William J. är med på sargreturen och vi har 4-0!
 5-0 kommer efter att målis lämnat retur på ett hårt långskott från Eddie som Jonte enkelt tar returen på.
Nu tar Perstorp timeout för att komma tillrätta med försvarsspelet, anfallsspelet har vi resolut satt stopp för!
Men vad hjälper en timeout när Eddie är på spelhumör? först hittar han Adam med en lobb från backplats som Adam nästan kan vicka in "Brendheden-style", för att i anfallet efter slå en diagonalare som Adam Pt enkelt lägger upp i bortre krysset till 6-0!

Period 3
Nu gäller det att hålla fokus uppe så att tredje perioden blir bra och redan efter 29 sekunder samarbetar bröderna Göransson nere i hörnet efter ett frislag, det slutar med att Axel skjuter ett hårt skott som målisen släpper i retur till Johan som smygt sig in från högerback och enkelt lägger in till 7-0!
Ett powerplay där två ordinarie femmor får chansen resulterar inte i något mål, men de visar ändå prov på bra intentioner i PP.
Adam Pr. är ytterst nära att komma med i målprotokollet efter ett distinkt skott som tar i ribbans underkant men i stället är det Eddie som efter 8.18 fixar sin fjärde poäng för dagen genom ett långskott där Jonte skymmer målvakten som inte ser bollen förrän den studsar in vid stolpen till 8-0!
Adam Pettersson avslutar målproduktionen på egen hand genom att pressa högt på back nere i hörnan, stjäler bollen och bågar förbi tre motståndare innan han snyggt sätter bollen välplacerat i mål till 9-0!

Alla spelare får med beröm godkänt efter dagens match, det såg betydligt bättre ut än senast vi möte Perstorp. Visst finns det saker att jobba på, men det märks att vi hittar varandra i passningsspelet och löpningarna.
Nu går vi in i en intensiv period med dubbla avslutande seriematcher nästa helg och sedan Skånemästerskap två helger i rad, se till att var i toppform inför de viktiga kamperna som förhoppningsvis leder till fina matcher och många mål!

Slutligen några ord om förra helgens match mot Örkelljunga...denna gång trodde vi ledare faktiskt att vi skulle klara av att plocka poäng mot de duktiga killarna i deras hemmahall, men ännu en gång tippade vi fel!

Efter underläge och ett kämpande i motvind till 3-3, studsar bollarna som vanligt fel på "metall och parkett" till en knapp uddamålsförlust med 5-4 igen.
Vi hade kunnat klaga på konstig domarnivå och "snacket" från motståndarlaget, men vi nöjer oss med att berömma Philip för sin enorma löpvilja och insats för laget samt att vi aldrig slutade kämpa!!

 







//Christer, Anders, Joakim och Mattias




1 kommentar:

Anonym sa...

Tack för rapporten och jag kan bara instämma i att det var precis så det gick till
// Magnus

Skicka en kommentar