söndag 23 november 2014

P00 vidare i Newbody Cup, första steget mot Växjö taget!

                  Här är laget som tog revansch för förra årets vinst!

18 spelare som gjorde det på bästa sätt!
På lördagen var ÅKIBS P00 på plats i Helsingborg Arena för att ta sig an höstens första stora mål,steg 1 i Newbody cup ( Lag-SM för ungdomar).

För första gången skall detta lag ställas mot riktigt tufft och kunnigt motstånd, och vi ledare skulle få besked om vårt tänk fungerade, eller om vi bara haft tur...

Första matchen är mot FCH och det var det laget som förra året slog ut oss genom att förlora mot oss med 1 mål och inte med 2 som vi hade behövt för att ta oss vidare i Newbody förra året.
Med all respekt för FBC Engelholm och deras spelare så kändes det som detta var nyckelmatchen för att ta sig vidare, och det visade sig stämma.

Det märks att det är mycket som står på spel och att det är två lag som känner varandra väl efter många tuffa duster. Det lag som ville vinna denna match skulle göra så få misstag som möjligt och utnyttja motståndarens misstag till fullo och sätta sina chanser!

Det visar sig vara Åstorps stolta krigare som gör detta bäst idag men det kunde lika gärna varit FCH.
Det märks att vi  haft skador och sjukdom i truppen för maskineriet fungerar inte helt 100% men när chanserna väl kommer så är vi giftiga till tusen.
Vi har ledningen med 5-2 när 5 minuter återstår och allt känns lungt, men FCH visar stark moral och kämpar sig upp till 5-4 och vill ha mer. Uppoffrande och kyligt spel de sista 2 minuterna ser till att vi för 5:e matchen i rad slår de dubbla regerande Skånska mästarna FCH P00.

Nästa match och FBC står på tur. Vi vet att allt annat än vinst i denna match betyder att vi får mycket svårt att gå vidare eftersom FCH/FBC kan spela på resultatet i den sista matchen.

Efter att gjort mål i första bytet och ganska snabbt ökat på till 2-0 slappnar vi av och hux flux står det 2-2 på tavlan. Skall vi misslyckas när det betyder som mest?

Men inte detta laget inte,  vi spelar upp oss i andra perioden utan att få till något skönspel, men just nu är 3 poäng det viktiga! 8-4 blir det till slut och vi är vidare till steg 2!

Förra året var det vi som hängde med skallarna och mådde skit efter att blivit utslagna med minsta möjliga marginal, men i år visade vi att vi lärt av våra förluster och tagit ett steg till i utvecklingen.
Magnus och hans kolleger och Freddi, Zacke och alla andra duktiga spelare i FCH får lida för detta i år, men vi är glada att ni finns där för skall man vara bäst i Skåne måste man vara bäst i nordväst!

Detta var en laginsats som lovar mer, kan man vinna denna grupp kan man ta sig hela vägen till SM.
Vi ledare är imponerade av allas sätt att ta sig an uppgiften denna dag, allt från första samling till sista byte.
Ni har skött er exemplariskt såväl på plan som utanför, ni som dragit ett tungt lass på plan och ni som varit en lika viktig del utan att få så mycket speltid i dag.
Alla har stöttat varandra och det har känts att laget är överens om vilket mål vi hade med helgens matcher. Ni.Är.Bäst.Grabbar!
Alla föräldrar som hejade på killarna, ni är guld värda skall ni veta, ni betyder mycket även om spelarna inte alltid säger det...

Nu går vi vidare med träningar och seriematcher innan det är dags för Gothia cup och steg 2 i SM som preliminärt spelas den 17-18 januari!

Vi vet om att vi har kommit en bit på vägen men vi har mer att ge. Vi kan bli ännu bättre, och flera spelare har möjlighet att utvecklas och ta en plats i laget inför nästa kval!
Alla har en chans att komma med och bara den egna insatsen sätter gränsen för hur bra man utvecklas.
Vi har en bred och stark träningstrupp som gör att med rätt inställning kan varje träning leda framåt, tag den chansen och utvecklas till en ännu bättre spelare så kan vi alla se fram emot en spännande fortsättning på året!

Christer, Jocke, Anders, Matti


  









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar